De Ziua Mondială a Sănătății, Bîrsășteanu trage un semnal de alarmă: tot mai mulți oameni au diabet-VIDEO

307

Medic de profesie, deputatul PSD Florin Bîrsășteanu trage un semnal de alarmă chiar de Ziua Mondială a Sănătății: tot mai mulți români sunt diagnosticați cu diabet zaharat.

„Diabetul zaharat este a șaptea cauză de deces în lume, iar incidenţa e extrem de frecventă. În România, sunt peste două milioane de pacienţi cu diabet sau cu potenţial de a dezvolta această maladie. În aceste zile organizaţia ştiinţifică a diabetologilor şi nutriţioniştilor desfăşoară un miting la Bucureşti. Diabetul este o boală a sedentarismului, a alimentaţiei incorecte. De aceea, incidenţa fiind mare şi preocupările trebuie să fie pe măsură. În privinţa maladiei, România adoptă o strategie, este una dintre puţinele ţări din Europa, din acest punct de vedere în problema diabetului, sistemul de sănătate stă foarte bine. Asigurăm integral terapia pacienţilor cu diabet şi parţial asigurăm cele necesare pentru insulino-dependenţi. Este o boală lentă, cronică cu o evoluţie de zeci de ani şi atacă vasele mici”, a declarat, joi, deputatul PSD Florin Bîrsășteanu.

Acesta a mai precizat că diabetul este o problemă importantă de sănătate publică, mai ales că 1 din 10 copii este supraponderal şi are predispoziţie pentru diabet.

„Ce măsuri am putea noi dezvolta la nivel local, deşi există programe naţionale, în postura mea de candidat voi ţine cont de aceste aspecte, se pot lua măsuri generale. În primul rând, creşterea capacităţii de infrastructură de a face mişcare, copiii noştri au nevoie să facă mişcare. Politicile pe care voi încerca să le dezvolt vor fi direcţionate spre oameni şi apoi spre strategii generale. Avem nevoie de baze sportive, de competiţii sportive. Apoi avem nevoie de o alimentaţie sănătoasă, corectă. E de datoria primăriei să genereze o infrastructură ce poate asigura o masă caldă foarte bună din punct de vedere caloric şi nutrițional la costuri acceptabile, astfel încât copiii noştri să îşi asigure o alimenaţie corectă la şcoală la toate categoriile de vârstă pentru că toate şcolile din oraş sunt sub directa coordonare a primăriei. Cred că putem crea o structură care să asigure o hrană caldă. Sunt exemple de acest gen la Cluj. Îmi pare rău că trebuie să dau ca exemplu de bună practică un oraş de aceeaşi structură că a Timişoarei şi că nu putem fi noi exemplu pentru alte oraşe”, a mai declarat deputatul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.