27.9 C
Timișoara
marți 16 iulie 2024

De vineri poligonul AGVPS se va umple pentru Festivalul RPMC Bikers

În acest sfârșit de săptămână are loc una din cele mai vechi manifestări artistice ce face conexiunea între muzică și spiritul mai neconvențional a celor ce au făcut din deplasarea pe două roți un mod de viață și de exprimare.

Întâlnirea de pomină se întâmplă la o margine de oraș, în Pădurea Verde la poligonul AGVPS este spijinit de primăria Ghiroda dar toțuși manifestarea se dorește a fi pentru Timișoara deși edilii municipali nu au contribuit cu nimic. De altfel merită menținat că Ghiroda este unul din cei mai serioși sponzori ai festivalului, alături de o cunoscută marcă de bere.


RPMC Bikers Festival 2024 se află deja la a XX-a ediție și organizatorii promit momente de excepția din care nu vor lipsi cu concerte, concursuri, demonstrații, party-uri și multe alte surprize toate sub semnul culturii moto și a interacțiunii între participanți. Cei ce vin mai de departe au posibilitatea de a-și instala cortul la marginea pădurii.
Road Patrol MC România Bikers Festival dorește să fie o continuare firească a regretatului Tim-Rock ce se întâmpla înainte de 1989.
Clubul moto se implică serios și în educarea participanților la trafic pentru civilizație și respect. Unul din momente va fi și demonstrația practică oferită cu sprijinul ISU de prim ajutor în caz de incident pe drum.
Nu poate lipsi deja celebra paradă moto prin oraș pentru a putea cât mai multă lume curioasă să admire caii putere.
Programul este mult prea încărcat pentru a putea enumera toate trupele ce vor urca pe scenă. Dar câteva din ele precis vor atrage atenția: Sirenia, Born From Pain, Cosmodrome, JENNER, (EchO), NocturN, CRIMENA, Annathema ori Psychiatry. Unele vid de departe dar vor și și tineri debutanți de la noi din împrejurimi.
După concerte, publicul este așteptat zilnic la Afterparties. Se paote alge între un foc de tabără liniștit, o chitară rece și cântece de folk dar și petrecere cu ritmuri de metal.
În cursul zile o trupă de „luptători medievali” vor recreea scene de câteva secole în urmă cu săbii și scutiri. Pentru cei mai liniștiți se află și un stand de caricaturi și unul de aerografie.
Sigur că concursurile de băut bere și de împins butoiul vor avea fanii săi. Dar nu va fi simplu. Pentru a bea bere trebuie manevrată o instalație ca a păpușarilor.
After-party-ul de folk se va desfășura lângă tribune, cu un jamsession interactiv la care doritorii sunt invitați să se alăture. Afterparty-ul de metal se va desfășura la scenă, cu un playlist în stilul clasic Road Patrol MC.
Pentru că succesul de anul trecut a fost deplin și cu banii strânși au fost ajutați 20 de copii să meargă la mare, ideea rămâne valabilă și ceva similar se va organiza și de data asta.
Pentru cei ce nu sunt motorizați autobuzul M35 poate fi luat de la Punctele Cardinale până la Poligon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :