De toată jena! Tramvaiele în care călătorii trebuie să-și deschidă umbrelele! Video

308

Arad 2017, imediat 2018, oraș candidat la statutul de Capitală Culturală Europeană, pilon al investițiilor în vest, mândră de fabrica ASTRA, iar în tramvaiele pe care arădenii le folosesc, plouă… unde s-a mai auzit ca într-un oraș  să plouă în mijloacele de transport în comun?

Dacă v-a trecut prin minte să spuneți că e o bătaie de joc, consider că sunteți foarte departe de adevăr. Este mai mult decât atât, iar speculațiile pot pleca de la sifonarea de bani, până la managementul prost, nepăsarea crasă față de siguranța cetățenilor, și acel „bine, mă, te legi acum de asta”.

Nu este acceptabil să se ajungă într-o asemenea stare. Nu este și punct! Și nu este nici justificabil ca un tramvai să ajungă în starea în care atunci când plouă, acesta să se transforme într-o lagună.

Când s-au făcut verificările tehnice la aceste garnituri, totul a fost în regulă? Firul logic al rațiunii ne-ar spune că da. Asta dacă acest fir al rațiunii ar fi prezent într-un oraș cu pretenții. Dar nu este. Se merge, mai bine zis se târăște, pe ideea „mai rău să nu fie”. Cum ar putea fi mai rău? Ca tramvaiele să nu mai aibă geamuri deloc?! Să lipsească cu desăvârșire transportul în comun? Dar mai bine se poate? Se poate să gândim în mod progresiv? Se poate să gândim într-un mod mai optimist și să nu mai asistăm neputincioși la îngroparea infrastructurii unui oraș?

Până când vom da curs acestei utopii, șefii la CTP se schimbă dar rămân la „fel”, tramvaiele rămân aceleași, iar înjurăturile se întind pe toată durata călătoriei.

Bine ați venit în Arad! Plecați cât mai repede! Dacă nu faceți o bălăceală nedorită în tramvai, la un moment dat o să vă cadă o cărămidă în cap deoarece orașul cade în jurul nostru.

sursă: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ