De la județul Timișoara, Traian Băsescu atacă cimpanzeul șef-VIDEO

878

Mișcarea Populară, filiala din Timiș și-a lansat candidații la funcțiile elegibile ce se pun la bătaie la vară. Pentru a da o mai mare greutate evenimentului au făcut-o în manieră aparte. Un grandios spectacol cu influențe americane dar și nord-coreene, daca se poate imagina așa ceva. Au fost de toate , balonașe cu sigla, stegulețe cu îndemnuri, becuri colorate, doamne elegante dar și mult tineret dornic să vadă ce e aia politică. Evident că au fost și mere verzi în panere pe scenă, ca în emblema formațiunii, doar cele albastre au lipsit.

Daca orașul are de curând niște vaporetto, președinta județeană Roxana Iliescu s-a gândit că nu se poate lansare fără un mester cârmaci. „Știți de ce sunt convinsă că MP va câștiga alegerile? Pentru că primul vaporetto de pe Bega a ajuns la Timișoara, iar MP este sigurul partid care are la cârmă un comandant de navă”.

Cine putea fi cel mai în măsură să dea la apă candidaţii decât preşedintele naţional Traian Băsescu? Fostul președinte al României a venit la Timișoara pentru a lansa „la apă” candidații PMP şi nu singur ci, însoţit de o seama de lideri naţionali.

Partidul ce se adresează oricui, dar mai ales celor care nu au făcut încă politică, a avut de toate: de la cea mai tânără candidată la funcţia de primar până la un cunoscut om al administraţiei, actualul primar de la Sânnicolau Mare. Iar fostul parlamentar Marius Cristinel Dugulescu vrea să se lupte pentru a-i sluji pe timişoreni. Desigur din postura de primar al oraşului, funcție care crede că i se potrivește.

„De la statistica centrală rezultă că suntem un partid cu oameni care în proporție de 85 la sută nu au făcut politică. Este timpul unor formațiuni politice noi… neafectate de „compromisurile tranziției”, a accentuat liderul Băsescu.

De la județul Timișoara, la cimpanzeul șef și până la Constituția României, trecerea este cam abruptă. Aici au fost bagaţi şi cactușii(?) Dar pentru un politician cu experiența și elocința lui Băsescu a fost o joacă să pună la bătaie imaginația și asocierile trăsnite. Nu am reușit să aflăm din juxtapunerea inedită cine e cimpanzeul şi ce treabă are cu cactușii.

Traian Băsescu a reiterat ideea că nu mai are ambiții pentru sine din punct de vedere electoral.

„Din punct de vedere electoral eu nu mai am ambiții și nici obiective personale. Eu am fost tot ce puteam să fiu, primar, președinte, ministru. Apelul meu pentru voi toți este că acest partid este pentru voi, pentru România, nu pentru Băsescu. Aș vrea să vă văd vorbind mai puțin despre Băsescu și mai mult despre voi”, a spus Băsescu în sala Capitol, în ovaţiile suporterilor. PSD-ul si PNL-ul nu mai au ce cauta în politica mare. Sunt total depăşite. E rândul vostru, al tinerilor.

,,Timișoara este un oraș emblemă al României. În agricultură lucrurile nu sunt grozave. Chiar Timișoara la nivel de județ este un județ (adica cum?) care a absorbit foarte puține fonduri europene. Nu au fost proiecte. Administrațiile locale trebuie să-i ajute pe fermieri. O spun ca un om care știe că din agricultură se poate câștiga. Familia mea este proprietar prin Ioana în județul Călărași. (…) V-aș sfătui să faceți campania cu Constituția în mână. Aș vrea ca PMP să aibă un program fără urmă de demagogie. Nu aș vrea să constatăm că un candidat al PMP se duce în campanie cu promisiuni fanteziste”, a mai adaugat fostul preşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ