De Crăciun vom circula pe autostrada Timișoara-Lugoj. Ministrul Transporturilor, în vizită în Timiș VIDEO

91

Șoferii mai au de răbdat până să se aventureze pe autostrada Timișoara-Lugoj. Aceasta va fi dată în folosință până de Crăciun. Anunțul a fost făcut de către ministrul Transporturilor, Dan Costescu, care s-a aflat, joi, într-o vizită de lucru în vestul țării.

Autostrada Timişoara-Lugoj, lotul II, este finalizată în proporţie de peste 95%. Înainte de 1 decembrie, muncitorii au turnat ultimul strat de asfalt, însă trebuie finalizate marcajele. Aceasta va fi deschisă circulației cu șase luni mai devreme decât era prevăzut în proiect.

Lotul II al autostrăzii Timișoara-Lugoj prevede un nod rutier, 28 de poduri, pasaje și podețe, dar și două benzinării și două parcări. Reamintim, lucrările au demarat în ianuarie 2014 și trebuiau finalizate în iulie 2016. Potrivit reprezentanților CNADNR, 25 de kilometri au fost finalizați, recepția lucrării se va face înainte de Crăciun.“În afară de lucrările care nu țin de siguranța circulației, cele pentru refugii, totul ar putea fi finalizat odată cu marcajul, din câte mi-au spus constructorii, care mai trebuie făcut pe circa 30 de km desfășurat, pe ambele sensuri. Ține de condițiile meteo, de umiditate cât mai mică și temperatura peste 4 grade. De cum va apărea soarele, avem un termen undeva la șapte zile, eu aș zice zece zile. Am putea semna recepția pentru zona de rulare, fără spațiile organizate în lateralul autostrăzii”, a precizat Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

Investitia se ridică la 423 milioane de lei, fără TVA, bani din Fondul de Coeziune POS-T și de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ