De ce vrea administrația Fritz creșterea taxelor și impozitelor locale

193

Taxele și impozitele locale din Timișoara ar putea crește de anul viitor. Administrația Fritz a întomit un proiect de hotărâre pentru stabilirea dărilor pentru anul viitor din care aflăm că se pregătește creșterea impozitelor pe clădiri, atât pentru persoane fizice cât și pentru cele juridice.

Pentru clădirile rezidențiale deținute de persoane fizice cota ar fi, de anul viitor, de 0.10%, iar pentru cele nerezidențiale de 1,3% din valoare.

Aceleași cote se propun și pentru imobilele din cele două categorii deținute de persoane juridice.

Persoanele fizice care au clădiri în care desfășoară activități economice se adaugă și „o cota adițională de 50% din cota de impozit stabilită”.

De ce se propune majorarea taxelor și impozitelor? Pentru că, susține adminstrația Fritz în proiect, cheltuielile Primăriei au crescut foarte mult.

„Urmare a HCLMT nr.492/02.10.2019 privind acoperirea integrală, din sursa buget local a pierderilor tehnologice induse din prestarea serviciului public de producție, transport distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat către populație, a fost aprobată convenția de eșalonare la plată a sumei de 38.985.951,99 lei, eșalonare ce reprezintă contravaloarea facturii nr. 282/07.10.2019”, este unul dintre motivele invocate.

La acesta se adaugă cheltuielile suplimentare cu plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a asistenților lor, a normei de hrană pentru funcționarii publici sau a finanțării proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Pe larg despre taxele și impozitele locale, a repercursiunilor asupra timișorenilor sau a mediului de afaceri, dar și despre cheltuielile foarte mari ale administrației, veți putea citi pe larg în edițiile tipărite a ziarului Banatul azi.

LĂSAȚI UN MESAJ