De ce sunt cel mai nemulțumiți timișorenii

57

Din timp în timp conducerea Primăriei Timișoara aplică un vechi principiu de apropiere de cetățeni. Și nu oricum ci chiar acasă la ei. Acolo se pot vedea la fața locului problemele și neajunsurire de care se lovesc cel mai des. Aproape săptămânal câte unul din cei doi viceprimari sau primarul iau calea cartierelor pentru a constata „la firul ierbii” ce se mai întâmplă în zonele mai retrase față de forfota din centru.

Oamenii ies din inhibiția lor, oarecum firească, și își spun direct ofurile cele mai stringente. Și sunt destul de multe și se gestionează anevoios dacă e nevoie de resurse financiare mai mari. În general sunt chestiuni legate de curățenie, canalizare ce nu prea face față la precipitațiile importante, transportul în comun și multe altele. Dar cea mai frecventă chestiune ce este adusă la cunoștința primarului este cea a trotuarelor sau în unele cazuri a lipsei acestora.
Iată cum explică primarul Dominic Fritz, într-o postare recentă, ce se va întâmpla cu trotuarele degradate ce nu fac cinste urbei.

„În toate întâlnirile cu timișorenii în cartiere, principala nemulțumire e starea trotuarelor. Așa că am început o campanie de reparații trotuare pe care o intensificăm pe perioada verii.
Freidorf, Martirilor, zona Stadion sunt câteva din zonele în care am finalizat lucrările în prima pare a acestui an. În ultimele luni, am reparat 10 km de trotuare din Timișoara. Continuăm pe perioada verii. Sunt în continuare multe de făcut, dar stradă cu stradă, oferim trotuare decente pentru pietoni”
explică destul de optimist edilul șef.