De ce și tinerii fără alte afecțiuni se pot îmbolnăvi grav sau pot muri din cauza COVID-19? Explicațiile medicului Cristian Oancea

436

Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a explicat pentru gandul.ro de ce foarte mulți tineri infectați cu COVID-19, fără alte comorbidități, ajung în secțiile de Terapie Intensivă și în unele cazuri survine chiar decesul. Specialistul spune că o explicație ar fi că pacienții stau foarte mult timp acasă fără tratament și ajung la ATI cu forme severe ale bolii.

„Sunt tineri care aparent fără comorbidități intră în terapie intensivă și decedează. Am avut șapte sau opt cazuri, persoane cu vârsta de 22 de ani, 30 de ani, 37 de ani, care au stat în terapie intensivă și au făcut rapid forme severe fără nicio explicație fiziopatologică, și au decedat. Spre exemplu, avem cazul unei persoane de 42 de ani care a stat foarte mult timp acasă și a venit cu plămânii afectați în proporție de 80% și astăzi a intrat la ATI”, explică Cristian Oancea, medic primar pneumolog.

„Totodată, am avut cazuri de pacienți tineri care au decedat, am avut cazuri de pacienți fără nicio comorbiditate care au decedat și cazuri de pacienți cu diabet, obezitate care au decedat”, mai spune medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ