De ce podul de lângă fosta fabrică de țigări din Timișoara pare blestemat? Foto

795

Podul de lângă fosta fabrică de țigări din Timișoara pare blestemat. Acolo, zeci de ani a fost o adevărată ghenă de gunoi, un wc permanent și un focar îngrozitor de infecție pentru tot cartierul, unde șobolanii mari cât pisicile erau stăpânii terenului.

Toți cetățenii din zonă aruncau cu mare nesimțire cele mai mari mizerii sub pod și pe malul Begăi, infestând apa și sfidând civilizația și bunul simț. Iată că, de câțiva ani, la insistențele autorităților și ale Poliției Locale Timișoara, acolo s-a reușit iginenizarea locului. Chiar s-a pus verdeață și s-au plantat pomi. Din păcate, în ultima vreme, nesimțirea unor riverani certați cu legea și dornici de a murdări locul a transformat din nou imaginea zonei.

Oamenii aruncă iarăși gunoaie, oridecâteori au ocazia. Este clar că primitivii care încă mai locuiesc în zonă nu țin cont de curățenia instalată. Cu cel mai mare tupeu își scot murdăriile din case și le aruncă iarăși sub pod și chiar pe spațiul verde, după cum se vede. Se pare că numai de bici pot asculta.

Mesajul Poliției Locale Timișoara?

Conform Hotărârii Consiliului Local Timişoara nr. 371 din 2007, amenzile pentru abandonarea deşeurilor pe stradă şi în alte locuri neautorizate sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 şi 2.500 de lei pentru persoane juridice. Poliţia Locală Timişoara poate fi sesizată de către cetăţeni, când observă diferite încălcări ale legii sau persoane care aruncă deşeurile în locuri nepermise, la numerele de telefon 0256.968 şi 0256.246.112.

LĂSAȚI UN MESAJ