De ce plânge pesedistul Budăi de grija Timișoarei!

101

Ministrul Muncii este de părere că mediul de afaceri se concentrează prea mult în zona de vest a țării.

Declarația a fost făcută de ministrul Marius Budăi, prezent la deschiderea Târgului Locurilor de Muncă organizat la Timișoara de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Ministrul și-a exprimat părerea în în contextul în care județul se confruntă cu un șomaj extrem de scăzut, de sub 1%, iar angajatorii se plâng de lipsa forței de muncă.

“Se concentrează toți aici. La un moment dat o să vadă că nu mai suportă. Nu-i putem muta pe toți, nu ne putem muta toți în Timișoara și în Arad și-n Oradea. Nu ne putem muta, nu încăpem toți. Cu toții își doresc să fie cât mai aproape de centrul Europei. E normal. Am tras o lungă imaginară pe harta României, jumătate spre est, trebuie să mergem și acolo cu investitorii, dacă vreți să mergem să avem forță de muncă. Nu-i putem muta pe toți aici”, spune ministrul Marius Budăi.

Rata șomajului în județul Timiș, la finalul lunii aprilie, potrivit AJOFM, a fost 0,59%, cu mai multe femei în căutarea unui loc de muncă. În Timiș sunt aproape 2.000 de șomeri înregistrați.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ