De ce nu se lucrează la podurile istorice ale Timișoarei, aflate în șantier

233
Lucrările de reabilitare și lărgire a podurilor istorice din cartierul Iosefin, Eroilor și Drgalina, merg foarte încet. Pe șantiere, mobilizarea este redusă sau nu există deloc. Edilul șef spune că sunt probleme de proiectare.
La Podul Dragalina nu se lucrează deloc. Aici, proiectul tehnic întocmit pentru reabilitare trebuie refăcut întrucât pe teren s-au descoperit situații necunoscute de nimeni. Astfel, continuarea lucrărilor depinde de noile soluții tehnice.
”La Dragalina încă nu s-au reluat lucrările. Așteptăm soluțiile de la proiectant. Din cauza situației diferite din teren și a celei din scripte, s-a impus intervenția proiectantului cu anumite schimbări de soluții și lucrările au fost sistate până vor veni soluțiile de rigoare”, explică primarul Timișoarei.
La Podul Eroilor, situația nu este atât de critică. Aici se muncește, dar forțele constructorului sunt puține.
”În continuare se fac spargeri de betoane, degadate din grinzile podului, se lucreză la armături, care trebuie recondiționate”, mai spune Nicolae Robu.
Lucrările la cele două poduri au început la finele lunii mai. Ambele vor avea câte 4 benzi pe sens, plus linie de tramvai pe Podul Dragalina. Șantierele au fost estimate la maximum 10 luni, ceea ce înseamnă că în prima parte a anului viitor ar tebui finalizate. Puțin probabil, pentru că deja sunt probleme neașteptate. Costul investiției se ridică la 10 milioane de lei, bani proveniți din PNDL.

LĂSAȚI UN MESAJ