De ce doar anumite clădiri istorice pot fi reabilitate de Primăria Timișoara? Viceprimarul Ruben Lațcău anunță că mai multe colegii școlare vor arăta impecabil, destul de curând 

150

Imaginea Timișoarei s-a schimbat în ultimii ani, dar multe dintre clădiri tot nu pot fi, deocamdată, reabilitate.

Cea mai mare problemă o reprezintă regimul proprietății, pentru că sunt imobile cu mai mulți deținători, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

,,Primăria Timișoara are foarte multe clădiri, vorbim de un mare segment de spații și de apartamente. Una dintre problemele cu care ne confruntăm este că aceste proprietăți pe care le avem nu aparțin în totalitate unei clădiri. Avem mai multe apartamente într-o clădire, dar nu deținem proprietatea întregime, iar asta ne îngreunează reabilitarea clădirilor în care avem imobile, pe care de obicei le închiriem”, spune Ruben Lațcău.

Situația este mult mai bună în ce privește clădirile care adăpostesc instituții publice, explică Lațcău.

“De exemplu, clădirea de la Ungureanu, care este în momentul acesta la un proces de 50 % de reabilitare. De asemenea, pentru Carmen Silva, care este monument clasa A, avem un proiect unde tocmai ce am semnat contractul de execuție pentru reabilitare. Încercăm să grăbim acest proces și pentru alte clădiri sau alte instituții publice unde funcționăm în clădiri istorice. De exemplu, pentru Colegiul Național Bănățean suntem într-o fază avansată pe partea de proiectare. E clar că patrimoniul acesta uriaș pe care îl are Timișoara trebuie reabilitat și că ritmul de lucrări de reabilitare trebuie să crească”, mai spune Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei spune că se fac eforturi ca să fie grăbit acest proces și pentru alte clădiri sau alte instituții publice

LĂSAȚI UN MESAJ