De ce a renunțat Mercedes la fabrica din Timișoara. Miliardarul Țiriac spune de ce a pierdut Banatul investiția de un miliard de euro

1308

Ion Ţiriac, cel mai bogat român, a făcut o dezvăluire interesantă despre un telefon primit în miez de noapte de la fostul preşedinte Băsescu. Acesta era extrem de nemulţumit că marii producători auto evită România.

Ungaria a devenit ţinta predilectă pentru mulţi constructori auto germani, care aleg ţara vecină ca urmare a costurilor reduse. România ar fi putut beneficia de un statut similar, lucru care ar fi contribuit fără îndoială la o creştere economică şi la crearea de noi locuri de muncă. Dar infrastructura precară îi împiedică pe giganţii de pe piaţă să deschidă fabrici în ţara noastră.

Întrebat de ce BMW sau Audi au preferat Ungaria, Ţiriac a răspuns evocând un episod interesant.

Eu am o doamnă care lucrează pentru mine de 29 de ani. Îmi spune într-o seară că mă caută la telefon preşedintele Băsescu. Pe la 12 noaptea mă suna Băsescu să plângem împreună că am pierdut şi Mercedes, acuzând că Tăriceanu e de vină. I-am spus că eu plâng în fiecare zi. Și că eu şi Tăriceanu am fost la Stuttgart să vorbim acolo. I-am mai spus lui Băsescu că este o treabă de infrastructură. Atenţie, ungurii nu au fost cunoscuţi ca mari constructori, dar ei au avut de la început TT-ul de la Audi„, a spus Ţiriac, într-un interviu acordat Capital.

sursa – digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ