De când se încălzeşte vremea în Banat?

1100

Vremea va continua să fie oscilantă, în următoarele două săptămâni, dar în general va predomina un regim termic în creștere în majoritatea regiunilor, iar singura perioadă în care se vor consemna scăderi ale temperaturilor va fi 25-28 februarie, în timp ce precipitații sunt anunțate în zilele de 21 și 25 februarie, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 20 februarie – 5 martie 2017.

În Banat, vremea se va încălzi apreciabil la jumătatea primei săptămâni, astfel că valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele obișnuite în această perioadă din an, respectiv maxime de 10 — 15 grade și minime de 2 — 6 grade, în medie. Din data de 25 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că, până la sfârșitul lunii, regimul termic va fi unul apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 4 — 8 grade și minime preponderent negative. Pentru primele zile din martie este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor. Precipitații mai frecvente și local moderate cantitativ vor fi în data de 21 februarie, când vor predomina ploile, dar în special în perioada 24 — 25 februarie, când ploile se vor transforma în lapoviță sau ninsoare. În celelalte zile din intervalul de referință vor fi posibile ploi pe arii restrânse.

Pentru zona Crișanei, valorile termice vor fi în creștere în primele zile, iar în intervalul 22 — 24 februarie vor fi cu mult peste media multianuală a perioadei, respectiv maxime, în medie regională, de 10 — 13 grade și minime de 3 — 6 grade. În schimb, între 25 și 28 februarie, temperaturile vor scădea semnificativ și se vor situa în jurul celor normale, cu maxime de 3 — 7 grade și minime sub pragul de îngheț. Pentru începutul de martie este estimată, din nou, o încălzire ușoară și treptată a vremii. Precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ vor fi în jurul datei de 21 februarie când acestea vor fi mixte, dar mai ales în perioada 24 — 25 februarie când vor fi ploi la început, apoi lapoviță și ninsoare. În celelalte zile ale intervalului de referință vor fi posibile ploi locale.

LĂSAȚI UN MESAJ