De-asta ne merge aşa de bine! Dăm afară profesioniştii din posturile cheie şi punem în loc amatori!

1482

Premierul Mihai Tudose l-a numit, miercuri, 9 august, pe Kristian Winzer, în vârstă de 29 de ani, un avocat care iubeşte costumele scumpe, citatele motivaţionale şi selfie-urile, în funcţia de secretar de stat la MAE. Acesta se va ocupa de MCV şi organizarea preşedinţiei române a Consiliului UE din 2019.

winzer-kristian2Membru al Baroului Bucureşti din anul 2010, el este specializat în infracţiuni de natură economică, crimă organizată, infracţiuni corporative şi fapte de corupţie, precum şi încălcări ale legii de trafic şi contravenţii.

Deşi are zero experienţă în diplomaţie sau relaţii internaţionale, premierul Mihai Tudose l-a numit secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe.

Numirea lui Cristian Winzer la ministerul de Externe a coincis cu demiterea lui Ştefan Popescu, numit secretar de stat în luna mai de către fostul premier Sorin Grindeanu.

stefan-popescuCariera profesională a lui Ştefan Popescu s-a construit în domeniul relaţiilor internaţionale: consilier/chargé de mission la Înaltul Consiliu al Francofoniei (2005-2006), profesor-cercetător/enseignant-chercheur invitat la Centrul de Istorie al Relaţiilor Internaţionale Contemporane, Institutul Pierre Renouvin al Universităţii Paris 1 – Sorbona (2002-2008), jurnalist la Radio France Internaţionale (2007-2012), consilier pentru Francofonie la cabinetul ministrului afacerilor externe (2012), director general al cooperării externe la Institutul Cultural Român (2012-2013), analist şi comentator de politică externă pentru mai multe posturi de radio şi televiziune dar şi pentru publicaţii din presa centrală, analist senior la România Energy Center (ROEC), consilier la cabinetul ministrului delegat pentru Afaceri Europene (din februarie 2017). Cadru didactic universitar la Şcoală Naţională de Studii Politice şi Administrative, Ştefan Popescu predă cursuri cu tematică europeană.

Ştefan Popescu are studii în istoria relaţiilor internaţionale contemporane la Universitatea Paris 1 – Sorbona (licenţa, masteratul şi doctoratul obţinute sub îndrumarea Prof. Robert Frank). Teza de doctorat despre Albania în politica externă franceză a obţinut distincţia Summa cum laude şi felicitările juriului în unanimitate. De asemenea posedă un al doilea masterat în geopolitică la Universitatea Paris 1 – Sorbona şi la Şcoală Normală Superioară din Paris (ENS-Ulm). În timpul studiilor universitare a fost bursierul Guvernului României la Universitatea de Stat din Tirana şi la Universitatea Paris 1 – Sorbona iar pe parcursul studiilor doctorale a fost bursier al Agenţiei Universitare a Francofoniei şi al Şcolii Franceze din Roma.

Vorbeşte fluent franceza, italiana, engleza şi are cunoştinţe de limba albaneză.

Fără alte comentarii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ