Datornicii beneficiază de… reduceri! Veste trăznet de la Ministerul Finanțelor

149

Românii care au datorii la stat vor primi o reducere de 10-15% dacă își achită dările până în luna decembrie, potrivit unui proiect aflat în lucru la Ministerul Finanțelor. În acest moment, peste 11.000 de români au datorii la Fisc, iar suma totală cumulează 15 miliarde de lei. Fiscul va prezenta situația exactă a fiecăruia în luna octombrie.

Datoriile românilor sunt, însă, mult mai mici decât cele ale firmelor, care se ridică la circa 85 de miliarde de lei.

Principalele datorii acumulate de către persoanele fizice sunt în special contribuții de sănătate sau la fondul de pensii, dar și amenzi rutiere. Alții au de achitat taxe pentru afaceri realizate „pe persoană fizică”.

Informațiile privind „promoția” oferită de către stat la plata restanțelor au fost oferite de către Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor. Acesta a afirmat într-o emisiune TV că mecanismul pentru amnistia persoanelor fizice a fost deja definitivat, urmând a fi terminat în octombrie și cel privind firmele.

„(Va fi) pentru restanțele din ultimii cinci ani, la CAS și CASS, pe care ANAF-ul le-a lăsat să treacă, netrimițând acasă decizia de impunere, din omisiune, din alte motive. Până la final de octombrie, finalizăm pe cei cinci ani, ce are de dat statului și, pentru că statul nu a avut rol activ în acest sens, la fel, obligația de plată va fi martie 2019, dar, dacă plătesc mai devreme, până în decembrie, să acordăm un discount de minim 10%, 10-15%, pentru că statul a greșit, deși legea spune în termen de 60 de zile de la emitere”, a mai spus oficialul.

Anterior, Teodorovici a afirmat că datornicii pot scăpa de dobânzi și penalități.

Citeste mai mult pe libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ