Datoriile istorice au lăsat Timișoara fără apă caldă! Update: Furnizarea apei calde a fost reluată!

220

Zeci de mii de timișoreni s-au trezit, marți dimineață, fără apă caldă. E-on a sistat furnizarea gazului către Colterm din cauza datoriilor.

Potrivit reprezentanților Colterm, 61.000 de abonați nu au apă caldă. Problema este însă în  curs de rezolvare. Directorul regiei este deja la București și s-a cerut și o eșalonare a plății. Primarul Nicolae Robu a cerut păsuire până în 10 iulie. Datoria se ridică la 8 milioane de lei, însă restanțele istorice către furnizorul de gaz ar fi mult mai mari, spun surse din cadrul E-on.

Update Furnizarea apei calde a fost reluată!

Primăria Timişoara a semnat o nouă eşalonare a plăţii:

„E.ON Energie România va relua furnizarea gaze naturale către punctele de lucru aparţinând societăţii de termoficare Colterm, începând de marţi, 26 iunie, urmare a asumării de către părţile interesate (Colterm şi Municipiul Timişoara) a unei noi convenţii de plată a datoriilor curente cu termenul de scadenţă depăşit”, a transmis, marţi, furnizorul de gaz.

Nu este prima dată când timişorenii rămân fără agent termic din cauza datoriilor Colterm. Într-o iarnă, căldura a fost sistată pentru 24 de ore, iar în februarie anul acesta a fost limitată furnizarea gazului.

Am aflat de la reprezentanii E.ON România că, de fapt, datoria Colterm către compania de gaz este mult mai mare. Valoarea totală a datoriilor Colterm depăşeşte 66 milioane de lei, din care circa 8,2 milioane de lei reprezintă datorii din acest an, cu termenul de scadenţă depăşit.

LĂSAȚI UN MESAJ