Dascălii au mărșăluit pe străzile orașului pentru demnitatea lor | FOTO-VIDEO

79

Greva din educație continuă și după discuțiile avute de liderii sindicali cu președintele Klaus Iohannis. În cadrul acestora, șeful statului le-a solicitat reprezentanților greviștilor să se întoarcă la negocieri cu guvernul, promițând că în eventualitatea încheierii unui acord, va gira documentul în calitate de președinte al României, oferind astfel garanția că va fi respectat.

De cealaltă parte, liderii de sindicat din educație au anunțat că se vor consulta cu dascălii și cu personalul auxiliar și că vor decide, mâine, dacă vor continua greva sau nu și săptămâna viitoare.

Mii de profesori și angajați din învățământ au ieșit pe străzile marilor orașe, cerând salarii decente și îmbunătățirea condițiilor de muncă. La Timișoara ca de altfel și la Arad, Deva sau Oradea, au fost mii de oameni în stradă.

Toate cele patru sindicate din Timiș au reușit să mobilizeze peste o mie de oameni azi în stradă și nu vor renunța până când educația nu-și va primi drepturile stipulate prin lege.

„A fost chiar o jignire pentru colegii noștri care, foarte clar să se înțeleagă, nu cer ceea ce nu li se cuvine. 6% revine educației, conform Legii Educației Naționale. Deci nu cerșim, cerem doar ceea ce este al nostru de drept și nu vom abandona lupta până când guvernanții nu vor accepta că educația trebuie să devină cu adevărat prioritate națională, nu doar declarativ, la televizor”, declară Andreea Iacobescu.

Și elevii au ieșit în stradă să își susțină dascălii. Președintele Asociației Elevilor Timiș, Laurențiu Govoreanu
„Asociațiile de elevi din țară sunt alături de profesorii lor și acesta este un prim pas pentru o educație mai bună. Este momentul să ne ridicăm cu toții și să ne dăm mâinile pentru o educație de calitate. Ne gândim și la tinerii care sunt în liceele pedagogice și își doresc să aibă o profesie în domeniul acesta, dar poate din cauza unei salarizări mici, ei nu sunt motivați să intre în sistem”, explică Laurențiu Govoreanu.

Dacă nu le vor fi îndeplinite revendicările, angajații din învățământ susțin că vor continua protestele și în zilele ce vin.
Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.