Dăncilă are zilele numărate ca premier! Propunere-bombă a lui Dragnea pentru funcția de șef al Guvernului

1140

Discutata remaniere a Guvernului condus de Viorica Dăncila are toate șansele să fie, de fapt, o schimbare a întregului Guvern, în frunte cu premierul. Iar președintele PSD, Liviu Dragnea, și susținătorii care i-au mai rămas în partid pregătesc o mutare care i-ar lăsa în șah pe toți contestatarii și adversarii politici.

Viorica Dăncilă îşi pregăteşte ieşirea de pe scenă, iar viitorul premier ar urma să fi un nume pe care nu îl vor putea refuza nici adversarii lui Dragnea din PSD şi nici măcar preşedintele Klaus Iohannis, au dezvăluit, pentru Capital, surse politice şi din afara politicii.

Dragnea şi echipa sa de consilieri se pregătesc să îl propună ca prim ministru pe Victor Negrescu, ministru delegat pentru afaceri europene.

Viorica Dăncilă urmează să demisioneze din motive de sănătate, ea făcând  faţă stresului doar cu ajutorul medicamentelor, după cum afirmă surse  apropiate situaţiei.

Varianta Victor Negrescu, spun sursele noastre, ar pune în dificultate nu doar adversarii lui Dragnea din interiorul partidului ci şi pe preşedintele Klaus Iohannis, care doar cu greu l-ar putea refuza.

În primul rând, Negrescu este foarte bine văzut atât în cadrul organismelor Uniunii Europene (unde a activat ani de zile şi cu care lucrează şi în prezent) cât şi în cadrul Partidului Socialist European (PES), el fiind unul dintre liderii PES Activists, organizaţie care reprezintă direct socialiştii europeni, activând în paralel cu partidele membre PES din respectivele ţări.

De altfel, Negrescu este omul care coordonează, practic, preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în 2019.

Negrescu ar fi un nume cu atât mai potrivit cu cât PSD are probleme grave de imagine la nivel european, inclusiv în cadrul PES.

Pe plan intern, adaugă sursele citate, Negrescu are avantajul de a proveni dintr-o familie cu tradiţie diplomatică. Tatăl său a fost ambasador.

Nu în ultimul rând, Negrescu este bine văzut şi de ambele servicii mari de informaţii, având în vedere tradiţia din familie, dar şi activitatea sa de la Bruxelles.

Toate aceste argumente, mai ales susţinerea externă, ar face ca preşedintelui Klaus Iohannis să îi fie greu sau imposibil să îl respingă pe Negrescu, aşa cum ar face, probabil, cu orice altă propunere de premier ar mai veni PSD.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ