Dan Barna, președintele USR, îndemnă lumea la proteste și face un apel la membrii PSD Foto-Video

309

Una din cele mai noi formațiuni parlamentare ce a apărut în politica noastră este USR. De ceva vreme sunt puși în postura de a arbitra în conflictul dintre partidele ceva mai mari din parlament.

Venit pentru un sfârșit de săptămână în filiala din Timiș, liderul național al partidului, Dan Barna, a făcut câteva considerații despre politica națională.

„Nu întâmplător mă aflu azi la Timișoara pentru că ceea ce se întâmplă în România este comparabil, fără îndoilaă, cu ce s-a întâmplat în 1989 și în oarecare măsură cu ce s-a întâmplat în 1948. Declarația lui Liviu Dragnea de ieri este de un cinism fără precedent. Tocmai a anunțat că dorește să conducă România prin decrete exact cum făcea Ceaușescu. Că intenționează să steargă din legislație abuzul în serviciu. Adică de a se dezîncrimina pe sine și pe toți acoliții domniei sale. Poziționarea în bloc a PSD în jurul lui Liviu Dragnea în inițiativa de a sterge democrația din România, anunțând că jocul parlamentar și democrația parlamentară … a devenit deranjate pentru Liviu Dragnea și vrea să fie ferm în distrugerea statului de drept”.

În special în acestă perioadă ce urmează imediat după mult mediatizata situație rezultată în urma condamnării lui Liviu Dragnea la trei și jumătate de detenție conducerea USR face un apel către toți membrii PSD de a se desolidariza de președintele lor. Se consideră că în partidul lor sunt încă mulți membri moderați ce nu ar dori să urmeze politica considerată sinucigașă ce va avea ca urmare o alunecare sigură spre un sistem neodictatorial așa ca în unele țări ce nu au o democrație consolidată. Usr îndeamnă pe toată lumea să iasă în stradă pentru a protesta până la moțiune de cenzură de miercuri.

Azi de dimineață președintele Klaus Iohannis a anunțat la Sibiu că ar mai încerca încă odată să candideze la funcția supremă în stat. La acestă decizie Dan Barna a întărit faptul că formațiunea lor are pregătit un candidat propriu pentru acea confruntare. Dar cum dânsul consideră ca mai este timp destul până atunci dorește să țină în anonimat acel candidat.

„Este o decizie pe care o anticipam cu toții. Președintele a decis să o comunice tocmai în această perioadă de conflict pentru a transmite fără îndoială un mesaj că rămâne alături. Există acea idee că va pleca la Bruxelles sau că s-ar retrage și în această perioadă când este nevoie de o solidaritate și de o rezistență a societății decente și normale, mesajul președintelui vine să întărească acest mesaj, că va rămâne și el să lupte alături de România normală împotriva a ceea ce face astăzi PSD-ul și Liviu Dragnea”, crede Dan Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ