Dacian Cioloş: ANAF a acționat legal în cazul Antenelor. Posturile nu își pierd licențele de emisie-VIDEO

78

Senatul a decis, marţi, la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, să-l cheme pe premier pentru a da explicaţii cu privire la acţiunea ANAF în cazul Trustului Intact, pe care preşedintele Senatului a calificat-o drept „un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei şi de anihiliare a presei”.

Tăriceanu a susținut de la tribuna Senatului că este vorba de un „control abuziv din care nu a lipsit decât folosirea gazelor lacrimogene” și că ceea ce s-a întâmplat luni este „expresia acestor derapaje și excese ce se întâmplă în ultima perioadă”.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, în Parlament, că „o instituţie a statului aflată în subordinea guvernului a decis să aplice o hotărâre judecătorească. Nu este vizată activitatea jurnaliştilor, posturile nu îşi pierd licenţele de emisie. Ba mai mult, televiziunile vor emite în continuare din acele sedii pentru că suntem la începutul procesului. Ar putea dura câteva luni. Încetarea emisiei este apanajul CNA. Guvernul României respectă legile şi hotărârile judecătoreşti. ANAF a acţionat legal. Pe 8 februarie 2016 s-a decis punerea în aplicare a acestei decizii. Eu nu am fost informat, dar nici nu trebuia sa fiu informat. Este datoria instituţiilor statului să îşi valorifice bunurile. Am cerut conducerii ANAF să analizeze modul în care se raportează la contribuabili în acţionarea atribuţiilor lor; nu trebuie să aibă atitudini de intimidare.”

Şeful Executivului a mai spus că nu intră în atribuţiile Guvernului stabilirea termenului de evacuare şi nici prelungirea contractelor de închiriere a sediilor în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune.

Dacian Ciloş a mai declarat că „libertatea de exprimare va fi apărată ferm” şi că a cerut noii conduceri ANAF să-şi analizeze modul în care îşi desfăşoară activitatea, pentru că lucrează în interesul cetăţeanului.

LĂSAȚI UN MESAJ