Dacă nu e frig în săli, e focar de covid: peste 500 de minori depistaţi cu COVID-19 în ultimele două zile, în Timiș

75

Peste 500 de minori au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, în judeţul Timiş, numai în ultimele două zile. Sunt active 24 de focare, dintre care nouă în şcoli şi 14 în unităţi medicale.

Potrivit datelor de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în ultimele 24 de ore au fost depistaţi 236 de minori cu COVID-19, după ce luni alţi 280 de minori au fost identificaţi cu COVID-19.

 De asemenea, sunt 24 de focare active, la nivelul judeţului, trei dintre ele au fost deschise marţi. Nouă focare sunt în şcoli şi 14 în spitale, dintre care zece numai în Spitalul Judeţean Timişoara.

Cele mai multe cazuri sunt la Colegiul Naţional Bănăşean Timişoara– 32 cazuri confirmate, la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timişoara – 25 cazuri confirmate şi la Colegiul Naţional  „Constantin Diaconovici-Loga” Timişoara – 20 cazuri confirmate.

 În cele zece focare din Spitalul Judeţean Timişoara sunt în total 71 de cazuri de COVID-19, la personalul medical şi pacienţi din diferite secţii.

Focarele de COVID-19 din unele şcoli ar putea avea legătură şi cu temperaturile scăzute din clase, deoarece societatea de termoficare din Timişoara furnizează agent termic la temperaturi scăzute.

 ”Sunt mai multe unităţi de învăţământ unde este frig. Mai ales că azi-noapte a fost foarte frig, sperăm ca directorii să ia măsurile cele mai bune. Eu am solicitat monitorizarea temperaturilor în clase. Fiind aşa frig, în lipsa agentului termic, nu se mai aerisesc clasele şi apar alte probleme”, a declarat Cosmin Hogea, inspector general adjunct al ISJ Timiş.

1 COMENTARIU

  1. Nu se aerisesc clasele aproape deloc, nu se dezinfecteaza deloc la aparitia unui caz pozitiv (cu exceptia cabinetului directorului care se spala zilnic in timp ce el sta la tigara prin cabinete) si nu se poarta masca . Scolile functioneaza pe principiul : acizitiile sa mearga, ca viata e prea putin importanta

LĂSAȚI UN MESAJ