Cyrille Fierobe a auzit de tânăr de Timișoara

506

Dacă a venit toamna începe școala, chiar și la Institutul Francez din Timișoara. Și odată cu noul an școlar a venit și un nou director al instituției. Este vorba despre tânarul și entuziastul manager Cyrille Fierobe. Acesta vine cu experiența acumulată în coordonarea unei mari mediateci pariziene. Dar această experiență este dublată și de studiile sale de management cultural.

Despre Timișoara a auzit prima dată cu prilejul lui decembrie 1989. Dar acum orașul arată mult mai bine ca în imaginile televizate. Dânsul speră că poate realiza multe lucruri interesante aici. Mai cu seamă în domeniul muzical de care este foarte apropiat ca unul ce a și compus piese din diverse domenii ca jazz, piese electronice sau rock. Dar nu are neapărat un program prestabilit, va fi deschis la orice poate fi valoros și are potențial de a crea noi legături culturale între cele două țări. Ca o continuitate a activității institutului se va insista și mai mult pe cursurile de învăţare a limbii franceze, mai ales de către copii și tineret.  Schimburile de cunoștințe între artişti români şi francezi vor fi încurajate de asemenea. Și de ce nu chiar munca împreună la cât mai multe proiecte. Una din prioritățile sale se va axa și pe concursul acordat susţinerii noii capitale culturale de peste cinci ani.

„Sunt încântat că sosirea mea a coincis cu obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană. Deocamdată cunosc puţină lume la Timişoara dar am putut deja constata că oraşul are o viaţă artistică foarte densă şi activă”.

Cu prilejul acestei prime întâlniri cu media timișoareană a și dezvăluit câteva din primele evenimente din această toamnă. Institutul va găzdui, în 26 septembrie, odată cu sărbătorea Zilei Europene a Limbilor Străine, pe cei mai mici europeni cât şi cei cu ceva mai mulți ani la sediul acestuia cu ateliere gratuite şi cursuri demonstrative de limba franceză pentru care se pot face înscrieri până în 24 septembrie.

În luna octombrie, oaspeți francezi se vor întâlni cu români la Timişoara pentru a dezbate teme legate de cultură şi patrimoniu în vederea promovării turismului de toate felurile.
Iar luna noiembrie va aduce din nou în oraş, ca și în alți ani, atât de mult așteptatul festival al filmului francez.

LĂSAȚI UN MESAJ