Curg amenzile pe bandă rulantă pentru proprietarii care nu-și renovează locuințele

105

Aproape 70 de proprietari de imobile neîntreținute au fost sancționați în ultimele două luni de agenții Poliției Locale.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal continuă acțiunile privind starea de degradare a imobilelor din Timișoara, efectuând verificări atât la clădirile din zona istorică, cât și la cele din celelalte zone din cartierele orașului.

Potrivit legii, proprietarii de imobile sunt obligați să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor, precum și să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, chioșcurilor, clădirilor amplasate la frontul străzii, să degajeze elementele de construcție și tencuiala care stau să se desprindă de pe fațadele clădirilor, să le tencuiască și să le zugrăvească periodic, în caz contrar riscând sancțiuni între 500 și 1.000 de lei pentru persoane fizice și între 1500 și 2.500 lei pentru persoane juridice.

Astfel, în ultima săptămână, au fost aplicate pe această linie un număr de alte patru sancțiuni contravenționale, atât la clădiri din zona istorică, cât și la imobile din cartierele municipiului care nu fac parte din categoria celor istorice, după ce săptămâna trecută au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale.

Din luna august și până în prezent, 67 de proprietari de imobile au fost sancționați, după ce în prealabil au fost notificați, deoarece nu au facut niciun demers pentru obținerea autorizațiilor de construcție pentru neremedierea stării de degradare a clădirilor aflate în proprietate.

LĂSAȚI UN MESAJ