Cum votăm în 27 septembrie

47

Ne mai desparte doar o zi de alegerile locale din 27 septembrie. În Timiș, pe listele electorale sunt înscriși peste 627.000 de alegători care au la dispoziție 601 secții, dintre care peste 200 sunt în Timișoara.

La acest scrutin regulile sunt stricte. Masca de protecție trebuie purtată pe față astfel încât să acopere nasul și gura. Distanta fizica trebuie respectă și nu vor putea să intre într-o secție mai mult de 5 persoane.

La intrare, fiecare alegător se va dezinfecta pe mâini își va scana singur actul de identitate, după care va prelua buletinul de vot și ștampila, care este dezinfectată după fiecare utilizare. Masca de protecție va fi dată jos preț de câteva secunde pentru ca membrii comisiei să verifice identitatea alegătorului. Apoi, votantul intră în cabină și își exprimă dreptul constituțional. Va primi 4 buletine de vot: unul pentru alegerea primarului, unul pentru selectarea consiliului local, unul pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Timiș și un altul pentru desemnarea consilierilor județeni.

După exprimarea votului, buletinele se introduc în urne și se recuperează actul de identitate. La ieșire din secție, trebuie să ne dezinfectăm din nou pe mâini.

Timișenii pot vota numai la secția la care sunt arondați. Dacă nu va regăsiți pe listă, dar puteți dovedi domiciliu sau reședința, veți putea vota pe liste suplimentare.

Urna mobilă este și ea disponibilă la acest scrutin, însă cei care o solicită trebuie să dovedească cu documente că nu se pot deplasa sau că sunt bolnavi.

Secțiile de vot se deschid la ora 07:00 și se închid la ora 21:00. Alegătorii care se află în secție la ora închiderii au dreptul să își exprime votul.

LĂSAȚI UN MESAJ