Cum vor Ciucă și Ciolacu să strângă bani albi pentru zile negre!

19

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat conducerii PNL mai multe măsuri fiscale agreate în coaliţia de guvernare, printre care menţinerea cotei unice, supraimpozitarea alcoolului, a tutunului, a jocurilor de noroc şi a băturilor cu zahăr, au declarat, pentru Adevărul, surse liberale.

Potrivit informaţiilor prezentate de Nicolae Ciucă în şedinţa Biroului Naţional al PNL, accizele pentru tutun şi alcool ar urma să crească, jocurile de noroc vor fi impozitate cu 40%, iar pentru băturile cu zahăr TVA va fi de 19%.
O altă măsură se referă la scutirea de impozit pentru salariile din agricultură şi construcţii, limita urmând să fie 10.000 lei, pragul de scutire din prezent fiind de 30.000 lei.
De asemenea, impozitarea dividendelor va fi de 8 %, de la 5 %, inclusiv pentru companiile de stat. Sursele citate susţin că varianta de impozitare a dividendelor propusă de PSD era de 16%.

Liderul PNL le-a spus liberalilor, potrivit informaţiilor Adevărul, că nu va fi impusă taxa de solidaritate, menţionând că se încearcă atragerea investiţiilor.

Sursa: https://adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ