Cum vor arăta tramvaiele pentru Bucureşti construite de Astra Arad

82

Bucureştiul urmează să primească 100 de tramvaie noi, construite de firma românească Astra Arad. Tramvaiele care vor circula pe străzile din Capitală vor avea un aspect diferit de restul tramvaielor Imperio din alte mari oraşe din România.

Într-un clip de promovare al Astra Arad de pe site-ul Club Feroviar este prezentată propunerea preliminară de design pentru viitoarele tramvaie ce vor fi livrate la Bucureşti, arată Asociaţia Metrou Uşor. Modelul „Imperio Bucureşti” va avea o lungime de 36 de metri, 6 uşi duble de acces şi ar urma să fie fabricat în 100 de exemplare pentru a circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 şi 55. Designul „custom-made” propus de Astra pentru Capitală este deosebit de restul tramvaielor Imperio care se livrează în acest moment la Cluj, Oradea şi Arad, iar în viitor şi la Galaţi.

Asocierea dintre Astra Vagoane Călători Arad şi compania chineză CRRC Qingdao Sifang au fost desemnate câştigătoare ale procedurii de achiziţie a 100 de tramvaie noi pentru Bucureşti.

sursa – adevarul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ