Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Banat

69

Temperaturi peste normal, dar şi ploi! Meteorologii au realizat o estimare a evoluţiei temperaturilor şi precipitaţiilor pentru intervalul 8 – 21 februarie: iată ce prognozează pentru Banat.

„Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor”, arată Administraţia Naţională de Meteorologie.

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori în general peste cele climatologic specifice lunii februarie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 9 – 14 grade, iar cele minime de 2 – 5 grade. Valori uşor mai coborâte se vor înregistra în perioada 11 – 12 februarie şi posibil şi în ultima zi a intervalului de referinţă când media regională a temperaturilor diurne va fi de 6 – 9 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine relativ ridicată în mare parte a intervalului, iar în data de 10 februarie, apoi şi în perioada 15-16 februarie acestea se vor semnala pe spaţii extinse şi vor fi în general moderate cantitativ. Pe fondul regimul termic ridicat, vor predomina ploile, dar trecător, în special în noaptea de 10/11 februarie, pot apărea şi precipitaţii mixte.

LĂSAȚI UN MESAJ