Cum va fi vremea în Banat, la sfârşit de 2015 şi început de 2016

114

Vine un frig siberian, vremea se schimbă radical!, s-a dat alarma, duminică, pe televiziuni. Să dăm cuvântul însă meteorologilor, care să analizeze situaţia „la rece”.

Este clar, vremea intră într-un proces de răcire

Cum sună prognoza ANM, cum va fi vremea în Banat, la sfârşit de 2015 şi început de 2016?

„În Banat, pentru sfârşitul de an, dar şi în primele zile de ianuarie este estimată o răcire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 2…5 grade şi minime de -3…-1 grad, în medie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după 1 ianuarie”, a comunicat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Dacă pentru duminică era prognozate maxime primăvăratice, chiar şi de 16 grade, şi minime de cel mult -3 grade Celsius, luni, în Banat, sunt aşteptate maxime de 3-13 grade şi minime aproape ca şi în noaptea precedentă. Abia marţi, răcirea se va simţi pe deplin, ziua nu vor fi mai mult de 6 grade, iar noaptea, temperaturile nu vor urca deasupra punctului de îngheţ, însă nu va fi mai frig de -4 grade Celsius.

Iarnă adevărată, cu viscole şi ger, din ianuarie? Iată cum este prognozată vremea de şeful ANM

„Bineînţeles că vor fi viscole, dar în loc de cinci viscole in ianuarie, probabil că vor fi două viscole. În loc de temperaturi de o săptămână, două de -35 sau -25 de grade se vor înregistra doar câteva zile pe perioada viscolului. La fel şi vreme rea – poate să dureze două-trei zile”, a spus Ion Sandu, directorul ANM, citat de a1.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ