Cum va fi vremea de Crăciun în Banat și în toată țara

644

Vreme de primăvară în ziua de Crăciun. Temperaturile înregistrate vor fi chiar și cu 10 grade peste normalul perioadei.

”Spre sfârșitul săptămânii, vremea se va încălzi treptat, astfel încât în ziua de Crăciun va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 8 grade în interiorul arcului carpatic și mai ridicate de atât în regiunile extracarpatice, undeva între 10 și 13, poate chiar 14 grade.

Putem spune că acestea sunt valori cu mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, când ar fi trebuit să înregistrăm pe timpul zilei între 1 grad chiar în depresiuni până spre 3-4 grade în partea de sud a teritoriului.

Temperaturile ce se estimează a se înregistra în 25 decembrie vor fi cu până la 10, chiar și ușor peste 10 grade mai ridicate decât ceea ce ar fi fost normal pentru această perioadă.

Valul de aer cald va staționa și-n următoarele zile: 26, 27 decembrie. Abia din 28 se întrevede un semnal de ușoară schimbare a vremii, când un front atmosferic va determina precipitații în mai multe regiuni din țară.

Mai putem spune că-n ziua de Crăciun precipitațiile vor fi foarte puține, în special în nordul și-n centrul teritoriului, acestea vor fi sub formă de ploaie și doar în zonele montane de lapoviță și ninsoare.” a spus Alina Șerban, meteorolog ANM de serviciu, pentru DCNews.

LĂSAȚI UN MESAJ