Cum va arăta Turnul de Apă din Iosefin, după reabilitare

135

Una dintre sarcinile pe care administrația timișoreană și le-a sumat în dosarul cu care a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 a fost reabilitarea Turnului de Apă din Iosefin. După 3 ani de la obținerea titulaturrii, monumentul istoric de clasă A este în aceeșai stare în care a fost în ultimii zeci de ani.

Abia marți, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru refacareea obiectivului turistic și au la dispoziție un an pentru a realiza lucarea.

”Intervenția vizează crearea unui comcept unitar- complementar între spațiul multifuncțional neconvențional – evenimente/activități expoziționale și culturale și baza turnului unde se propune un apaat de intrare cu zoan de expunere secundară și integrarea unei funcțiuni de alimentație publică care povoac remodeare terenului; un complex care să reprezinte un pol de atraciee comunitar și turistc. Conceătul lasă deschisă posibilitatea obținerii unei zone urbane extinse in cupinderea spațiului verrde aferreant carosabilului in fața turnului, a malului Canalului bega cu posibilitatea introducerii a unei stații pentru vaporett ct și transformarea zonei într-un punct de interes și pentru traseul velo existent pe malu apei”, aflăm din proiect.

Potrivit proiectului, se vor păstra toate scările existente, cele două rezervoare, se va amplasa un lift panoramic, vor fi construite două scări noi, se va reface tencuiala și se va înlocui ușa de la intrare. Un punct important este că se vor amenaja 9 locuri de parcae, astfel încât turiștii care ajung cu mașina să viziteze turnul de apă să aibă unde parca.

Valoarea lucrărilor se ridică la 8,8 milioane de lei, iar banii vor proveni din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ