Cum va arăta terasa ,,rooftop” din centrul Timișoarei. Patronii care au ridicat-o ilegal vin cu explicații

1335

Chiriașii unei părţi din clădirea Modex care au început, săptămâna trecută, lucrări de amenajare a unei terase pe acoperișul imobilului fără a avea documente, vin cu explicaţii.

Aceştia au postat pe Facebook un mesaj pentru timişoreni în care încearcă să explice de ce au început lucrul fără avizele necesare, și, totodată au postat şi schiţe cu imaginea viitoarei terase.

Vă amintim că, săptămâna trecută, edilul şef al urbei, Nicoale Robu, înarmat cu o armată de poliţişti şi cu arhitectul şef în frunte, au descins la clădirea Modex unde, pe acoperiş, apăruse o structură de metal. Primarul susţinea că nu există acte pentru lucrare şi ameninţa administratorul terasei că nu îi va elibera niciodată autorizație pentru aşa ceva. Între timp, cei care doresc să deschidă terasa au prezentat conceptul lor care ar oferi un loc de belvedere ce lipseşte acum din zona zero a oraşului.

“Dorim sa creăm un concept nou în Timișoara, o terasă modernă, gândită astfel încât să fie cât mai plăcută de cei care ne sunt clienți. Conceptul de terase rooftop este foarte cunoscut și apreciat în marile orașe, un concept de care Timișoara – Capitală Culturală Europeană are nevoie. Din dorința de a prinde mai mult din această vară, ne-am apucat de lucrări înainte de a avea toate autorizațiile necesare. A fost o greșeală și ne asumăm acest lucru. Din această cauză lucrările au fost sistate. Clădirea Modex este proprietate privată, aceasta aparținând mai multor cooperative care au construit clădirea în anii 1970. Noi suntem simpli chiriași. Se lucrează de mult la toate actele necesare și le vom depune cât de curând în vederea autorizării. Încercăm să facem o terasă frumoasă și, în același timp, care să fie în acord arhitectural cu monumentele istorice din apropiere. Pentru aceasta ne vom consulta cu arhitecții primăriei și cu Direcția Cultelor și sperăm să aducem un plus zonei 0 a orașului. Vă prezentăm imagini virtuale cu propunerea noastră pentru terasă. Este posibil ca aceasta să se modifice după consultări. Vă ținem la curent cu viitoarele propuneri. Sperăm să vă placă și vă mulțumim pentru înțelegere și susținere.”, au transmis cei care ridică terasa în centrul oraşului.

Pentru că au început munca fără acte, ei au fost amendaţi cu 10.000 de lei. Pentru a continua lucrările trebuie să demoleze ce au ridicat şi să aştepte eliberarea autorizaţiei de construire din partea Primăriei Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ