Cum sunt controlate prețurile la produse așa cum spun autoritățile

106

Cu ceva zile în urmă guvernanții noștri făceau mare caz de bunăstarea poporului. În opinia lor acesta nu trebuie să sufere de unele nevoi chiar dacă se află la izolare la domiciliu.
Sigur, că erau vorbe politicianiste, menite să țină loc de praf în ochi pentru liniștirea locuitorilor. Una din măsuri urma să fie blocarea prețurilor la alimente și la produsele de necesitate urgentă. Ba chiar un mare politician a explicat cum va limita prețurile la nivelul mediei de pe ultimele trei luni în urmă.
De la vorbă la faptă sigur că este un drum foarte lung și anevoios. Măsurile de urgență se iau doar în defavoarea cetățeanului și pentru a-i face viața mai mizerabilă nicidecum în avantajul acestuia.
Câteva exemple luate la întâmplare din magazinele timișene în aceste zile nu fac decât să întărească această opinie.
Un mare lanț de magazine din străinătate ce se zice că face torul pentru clienții săi a urcat brusc prețurile la unele produse. Un pachet congelat de curcan eviscerat a ajuns la fabuloasa sumă de 79.90 (sau 79.99 ?) per kilogram. Așa că o orătanie ce nu trece cu mult peste trei kilograme a ajuns la un total de 256 lei! Și acest aliment, deși pare un lux, nu este deloc așa. Pentru unele afecțiuni medicul chiar recomandă ca fiind o carne mai lipsită de colesterol sau alte elemente dăunătoare.
Banalele lămâi ce nu ar trebui să lipsească din dietă în perioade de iarnă, primăvară ( pentru aportul de vitamine) au ajuns de la 4-6 lei la nu mai puțin de 15 lei kilogramul.
Spirtul medicinal ce ar trebui să fie principala armă a fiecăruia impotriva virușilor și a bacteriilor deși nu prea se găsește și-a dublat brusc prețul.
Exemplele pot continua la infinit. Ar fi interesant de știut cum limitează prețurile politicienii noștrii? Să nu uităm că în orice vreme de criză specula cu produse era extrem de rău văzută și pedepsele erau pe măsură infiferent de regimul politic fie el cât de democratic sau mai autoritar.

LĂSAȚI UN MESAJ