Cum se circulă după ”modernizarea în forță”? Răspund șoferii blocați în trafic

30

”Modernizarea în forță” nu este pe placul tuturor șoferilor. Cu toate că mai multe artere din zona centrală au fost lărgite, precum și pasajele din oraș, conducătorii auto tot se trezesc că pierd zeci de minute în trafic pentru a ajunge la destinație.

Un exempu este de joi dimineața, în afara orelor de vârf, când pe strada Popa Șapcă s-a circulat bară la bară.

”Coada pe acest drum este tot de la penitenciar, exact cum a fost și atunci când strada avea o singură bandă pe sens, înainte de investiția de peste 25 mil. A luat 1 an de la inaugurare ca extinderea să fie insuficientă – induced traffic se numește situația asta și e cunoscută specialiștilor din anii 50. Sistemul de trafic gândit de Robu și marele Chiș Culiță aduce tot traficul din oraș pe axa N-S (Popa Ș, Aradului – Michelangelo – Cluj, Ripensia) ce străbate centrul orașului, deși PMUD-ul exact asta voia să prevină, dar ce contează lucrurile făcute de specialiști când îl ai pe Chiș Culiță. Poză a treia e cu câteva minute mai târziu pe str. Telbis, o scurtătură pe axa asta, ce e blocată de la un capăt la altul la ora 11. Pista e și ea plină de mașini. Indiferent cât de mult ne place să stăm în mașină, cât de confortabil și plăcut ar fi, modelul actual de trafic e falimentar. Banii ce au fost folosiți pentru aceste extinderi și lărgirii în ultimii ani pe axa N-S ar fi trebuit să fie investiți în inelul 3&4. Până nu vom avea centura și cele 2 inele de mai sus, cât de cât funcționale, în Timișoara vor fi tot ambuteiaje, indiferent cât de mult lărgim străzile. Bicicleta e soluția, mai ales în acest decembrie primăvăratic”, a scris, pe Faceboook, unul dintre șoferii prinși în ambuteiaj.

Într-un final, șoferul a ajuns în centrul orașului, iar lângă Parcul Civic s-a lovit de un alt ambuteiaj. A făcut o fotografie și aici și a publicat-o pe rețeaua de socializare.

Dacă și dumneavoastră vă loviți de situații pe care vreți să le semnalați în spațiul public, puteți să ne trimiteți un email pe adresa contact@banatulazi.ro sau puteți să ne contactați pe Facebook, pe pagina Bantul azi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ