Cum merg lucrările pe șantierul centurii de sud a Timișoarei

73

Se lucrează în continuare pe șantierul centurii de sud a Timișoara. Potrivit informării săptămânale a DRDP Timișoara, se muncește în ritm susținut, iar arheologii au început cercetarea ultimului sit.

‍”Pe șantierul variantei de ocolire Timișoara sud, antreprenorul Tirrena Scavi a continuat, săptămâna aceasta, demolările de platforme, săpăturile la fundații, așternerea stratului de formă pe un sector experimental, umpluturi de pământ, decopertarea stratului vegetal, relocări de rețele și depozite de pământ, forare piloți, cofrare și turnare fundație podeț, stabilizare cu dorosol.


Arheologii au început cercetările la ultimul sit, situl numărul 2, la km 20+880 – km 21+500, între Moșnița Nouă și Ghiroda, situl 7 (Utvin) fiind închis”, a transmis DRDP Timișoara.


Cei 25,6 kilometri de variantă ocolitoare trebuie sa fie gata în 25 martie 2022. Lucrările au început în aceeași dată, anul acesta.
Urmează ca în jurul Timișoarei să fie construită și un segment de centură pe partea de vest. Abia atunci inelul ocolitoare va fi complet.

LĂSAȚI UN MESAJ