Cum îți dai seama că fructele sau legumele cumpărate sunt vechi, chiar dacă arată bine

203

Unele fructe sau legume din supermarket, chiar dacă încă au un aspect plăcut, nu mai sunt proaspete. Iată la ce detalii să fii atent ca să nu le cumperi.

Morcovii: cei aduși la vânzare ultimii, pentru că au stat la întuneric, nu au mustăți. Alege-i pe cei care au urme de verde la capăt, pe cei lucioși. Zgârâie cu unghia morcovul. Cel vechi este sec.

Dovleceii: alege leguma cu codiță tare și puful țepos. Codița strânsă este semn că leguma este veche.

Varza și conopida: trebuie să aibă cotorul alb și cu miros specific.

Ciupercile: dacă încerci să desfaci pielița unei pălării, aceasta se desface ușor, fără să se rupă, dacă este proaspătă. Tăietura de la piciorul ciupercii este albă; cele vechi au piciorul stafidit.

Portocalele: cântărește-le din mână: cele grele sunt proaspete. Coaja trebuie să fie lucioasă și, dacă o zgârii cu unghia, trebuie să miroasă puternic.

Merele: cele mai noi sunt lucioase. Fac parte din categoria fructelor rezistente, așa că alege-le pe cele întregi, fără lovituri.

Roșiile: mirosul este principalul criteriu: freacă ușor cu buricul degetului roșia, în locul în care se prinde de codiță, și miroase-o. Dacă simți o aromă vagă de frunză de roșie, merită să o cumperi.

Sursa: eva.ro

1 COMENTARIU

  1. Ce sfat e asta??? „Zgârâie cu unghia morcovul”
    Din cauza celor ca voi mi s-a intamplat sa gasesc de exemplu o nectarina cu urma de unghie in ea, de nu mi-a mai venit sa mananc nimic…

LĂSAȚI UN MESAJ