Cum întâmpină Sfintele Paști copiii și profesorii de la Școala și grădinița ortodoxă din Timișoara

110

Cea mai mare sărbătoare a creștinului se cere să fie prețuită cum se cuvine, noi, cei mari și cei mici, fiecare ne străduim după putință, spun reprezentanții Școlii și grădiniței Ortodoxe din Timișoara.

În programul lor obșnuit intră rugăciunea, participarea la Sfintele Liturghii, la Denii și desigur spovedaniile și împărtășaniile.

”Noi care avem binecuvântarea de fi înconjurați de copiii Școlii ortodoxe „Sfântul Antim Ivireanul” și a Grădiniței „Troița”, vedem în fiecare zi cum copiii, bulgări de lumină, aduc cu ei atâta bucurie. Ei ne dau lecția întoarcerii înăuntrul nostru, a întoarcerii în copilărie, a descoperirii curățeniei.

Am avut astfel surpriza ca, înainte de a intra în această vacanță a Sfintelor Paști, copilașii noștri, alături de domni profesori, învățători și educatori, au organizat o expoziție cu obiecte minunate, inspirate de felul perfect în care natura și-a pus straie de bucurie ca să întâmpine Învierea Domnului. La noi au fost floricele, ouă, pâinici frământate de mâini harnice, felicitări, tablouașe, obiecte ce aduc zâmbetul pe buze și pe care părinții și bunicii le-au cumpărat cu încântare.

De asemenea, Catedrala Mitropolitană găzduiește în muzeul său o expoziție de icoane pe sticlă și lemn, pictate de copiii școlii noastre și ai altor școli, respectiv icoane premiate la atelierul-concurs organizat de școala noastră „Icoana, Poartă spre Rai”, expoziție denumită Lumina Florilor de Paști.

Zâmbele noastre s-au întins pe fețele curate de copil, odată cu mini-recitalurile din Bisericile timișorene, din duminica Buneivestiri. Elevii noștri au stârnit bucuria și admirația oamenilor din biserică, fiind o plăcută surpriză, care se înscrie în proiectul nostru „Maica Domnului, Maica Neamului creștinesc”. Tot din același proiect face parte și cenaclul literar, pentru care, atât copiii noștri, cât și elevi din multe instituții de învățământ de la nivel național au trimis creațiile literare, iar cele mai frumoase și pline de semnificații, vor fi premiate într-o Gală a cenaclului, după vacanță.

Este densă și în același timp luminoasă și curată această perioadă, este timpul în care fiecare dintre noi ne facem flaut prin care trece Dumnezeu, de aceea dorim să vă umpleți de Lumina Învierii, în fiecare zi!”,

LĂSAȚI UN MESAJ