Cum decurge expediţia lui Horia Colibăşanu pe Himalaya

32
sursa foto - pagina personală de Facebook a lui Horia Colibăşanu

Alpinistul timișorean Horia Colibășanu, care încearcă să deschidă o nouă rută spre vârful Dhaulagiri (8.167 m) din Himalaya, a depășit cea mai abruptă parte din traseu. Horia Colibășanu încearcă a treia oară să urce pe creasta nord-vestică a muntelui și face echipă cu Marius Gane și Peter Hamor.

În 2019, cei trei alpiniști fixaseră corzi pe 90% din traseul abrupt dar acestea au dispărut astfel că operațiunea a fost reluată. Acum cățărarea a fost însă mai grea pentru că este mai puțină zăpadă astfel că s-a urcat mult pe stâncă, precizează Colibășanu pe Facebook.

Alpinistul timișorean mai spune că expediția este mai avansată cu 20 de zile față de cea din 2019, chiar dacă pe peretele abrupt au fost zile în care au avansat doar 40 de metri. Cei trei vor avea o ascensiune fără oxigen și fără ajutorul șerpașilor.

Alpinistul timișorean are în palmares opt vârfuri de peste 8.000 de metri, Marius Gane – este alpinist de mare altitudine, iar slovacul Peter Hámor – a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya.

LĂSAȚI UN MESAJ