12.9 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

Cum au fost ,,ușurați” de zeci de mii de euro mai mulți timișoreni!

EvenimentCum au fost ,,ușurați" de zeci de mii de euro mai mulți...

Un bărbat care a promis câștiguri de milioane de euro cu investiții de câteva zeci de mii de euro în cumpărarea de monede bitcoin a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au trimis în judecată un dosar de înșelăciune în care un broker este acuzat că a încasat bani pentru achiziția monedelor bitcoin, cu promisiunea că investitorii vor obține câștiguri fabuloase.

Potrivit procurorilor, în plasa escrocului au căzut șase persoane, dintre care două au dat dovadă de o naivitate ieșită din comun, investind zeci de mii de euro în promisiunea unor câștiguri de milioane de euro.

„Inculpatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, în perioada 18.09.2017-11.02.2020, a determinat șase persoane vătămate să îi vireze sume de bani, în total 113.000 euro și 13.500 lei, în conturile bancare ale societății sale în urma inducerii lor în eroare cu privire la vânzarea sau efectuarea de investiții financiare privind monede electronice Bitcoin, fără a executa prestațiile asumate prin acordul părților și fără a avea intenția să le execute”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Potrivit procurorilor, „inculpatul în data de 18.09.2017 a indus în eroare prima persoana vătămată, prin prezentarea unor fapte mincinoase ca fiind adevărate, respectiv comercializarea unor monede Bitcoin pentru suma de 13.500 lei, determinând-o să efectueze transferul sumei de 13.500 lei în contul bancar al societății sale, fără ca acesta să îi transfere monedele și fără să aibă intenția să transfere respectivele monede, cauzând un prejudiciu persoanei vătămate în valoare de 13.500 lei”.

„Inculpatul a indus în eroare a doua persoană vătămată, prin prezentarea unor fapte mincinoase, respectiv comercializarea de monede electronice Bitcoin și a determinat-o să îi transfere în tranșe suma de 60.000 euro în contul bancar al societății și să încheie la un contract de intermediere investiții financiare, în care se prevedea că pentru suma minimă de 60.000 euro clientul primește un bonus lunar egal cu 300.000 euro, fără să aibă intenția să onoreze respectivele obligații, cauzând un prejudiciu persoanei vătămate în cuantum de 60.000 euro”, se mai arată în rechizitoriu.

Prin aceeași metodă, escrocul a convins o altă persoană să investească 40.000 de euro, promițând un câștig lunar de 200.000 de euro.

 

Într-un alt caz, brokerul a determinat o persoană să îi transfere suma de 4.000 euro în contul bancar al societății sale și să încheie un contract de intermediere financiară, în care se prevedea că pentru suma minimă de 10.000 euro clientul primește un bonus lunar egal cu 20%, bonus care va fi acordat proporțional pentru fracții de 10.000 euro, fără să aibă intenția să onoreze respectivele obligații, cauzând un prejudiciu persoanei în cuantum de 4.000 euro.

 

„Inculpatul a indus în eroare a cincea persoană vătămată, prin prezentarea unor fapte mincinoase, respectiv comercializarea de monede electronice Bitcoin și a determinat-o să îi transfere suma de 5.000 euro în contul bancar al societății sale și să încheie un contract de intermediere investiții financiare, în care se prevedea că pentru suma minimă de 10.000 euro clientul primește un bonus lunar egal cu 20% pe lună, bonus care va fi acordat proportional pentru fracții de 10.000 euro, fără să aibă intenția să onoreze respectivele obligații, cauzând un prejudiciu persoanei vătămate în cuantum de 5.000 euro”, se mai arată în rechizitoriu.

 

De la cea de-a șasea victima din dosar, brokerul a primit 5.000 de euro cu promisiunea că clientul primește un bonus trimestrial echivalent cu 5.000 euro, din care numai 5.000 euro vor fi acordați în termenul de 3 luni, restul sumei, echivalentul a 10.000 euro va fi reinvestit, capitalizat și restituit pentru o valoare de 60.000 euro, după alte șase luni, pe o durată totală de nouă luni. Și în acest caz, totul s-a dovedit a fi o mare țeapă.

Procesul va fi judecat la Judecătoria Timișoara.

Sursa: https://adevarul.ro/

Alte subiecte :

Citește și :