Cum au fost filmați doi angajați ai ambulanței în timp ce, chipurile, transportau un pacient

84

Un fost șofer al Serviciului de Ambulanță al Județului Bihor, de la substația Marghita, concediat în 2020 pentru că în timpul serviciului și-a dus mașina personală la o spălătorie auto, a reclamat la conducerea SAJ Bihor și la Ministerul Sănătății doi foști colegi după ce i-a filmat în situații incompatibile cu îndatoririle profesionale, potrivit Bihoreanul.

În luna iunie, conducerea SAJ Bihor a primit reclamațiile fostului angajat, Marin Mierluț, însoțite de două filmări făcute cu telefonul. Potrivit acestuia, una dintre înregistrări a fost realizată pe 6 iunie și surprindea o ambulanță cu semnalele luminoase pornite, oprită pe marginea drumului către Oradea. În imagini se vede cum asistenta culegea flori de soc. „Echipajul a preluat un pacient din Derna și s-a decis că trebuia transferat la Oradea. Asistenta a cerut însă șoferului să oprească pe drum ca să culeagă flori de soc”, a explicat pentru sursa citată, Marin Mierluț.

În filmare se vede cum soția pacientului a coborât la rându-i din mașină și discuta cu asistenta. În tot acest timp, salvarea avea semnalele luminoase în funcțiune. Cealaltă înregistrare trimisă de fostul ambulanțier, realizată în 18 iunie, îl are ca protagonist pe un șofer al stației din Marghita, Ioan Filip, care în acea zi a oprit salvarea în parcarea unui supermarket din oraș, „pentru cumpărături”, tot în timp ce avea un pacient în mașină.

Cei doi angajați, sancționați cu o penalizare de 10% din salariu Directorul executiv al SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter afirmă că imediat după primirea plângerii trimise de Marin Mierluț a declanșat cercetări disciplinare, așa cum a procedat și în urmă cu doi ani, când s-a decis desfacerea contractului de muncă al bărbatului.

Potrivit acestuia, în urma cercetărilor, ambulanțierul Ioan Filip a fost sancționat cu o penalizare de 10% din salariu, pentru că nu ar fi făcut cumpărături pentru sine: „De fapt, a oprit să ia ceva de mâncare pentru pacientul din mașină”.

Aceeași sancțiune a fost aplicată și asistentei, pentru participarea la respectivul act de indisciplină. „După constituirea Comisiei de disciplină care trebuie s-o cerceteze, doamna asistentă a intrat în concediu medical, astfel că procedura disciplinară a fost suspendată până la încheierea acestuia”, spune directorul executiv al SAJ Bihor. Asistenta în cauza nu este la prima abatere disciplinară serioasă, potrivit Bihoreanul. În toamna anului 2019 a fost filmată de același fost ambulanțieri, cu telefonul mobil, în timp ce fuma în salvare, lucru stric interzis prin reglementările interne ale SAJ, dar și prin lege.

Video aici: https://www.libertatea.ro/stiri/angajata-ambulanta-bihor-la-cules-flori-de-soc-cu-pacientul-in-salvare-ambulantier-la-cumparaturi-4232595

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ