Cum arată autospeciala pentru ISU Banat, de peste 1 milion de euro – VIDEO

6719

Consiliul Judeţean Timiş a semnat contractul pentru cumpărarea unei autospeciale care îi va ajuta pe pompierii de la ISU Banat să ajungă la intervenţiile la înălţime. Aceasta va ajunge în oraşul de pe Bega la finalul anului.

Potrivit informaţiilor oferite de Consiliul Judeţean Timiş, instituţia va achita, din surse proprii, 5,2 milioane de lei (1,18 milioane de euro) pentru autospecială. La licitaţie au participat două firme, cea câştigătoare fiind S.C. DMV Aviatech S.R.L. În bugetul de anul acesta au fost incluşi 7,2 milioane de lei pentru acest obiectiv, iar CJT face astfel o economie de 2 milioane de lei.

O astfel de autospecială este dotată cu o scară care poate să ajungă la înălţimea de 70 +/- 2 metri. În prezent, ISU Banat foloseşte autospeciale care îi pot duce pe pompieri până la 33 de metri, dar numai în anumite condiţii. ISU Banat are mare nevoie de echipamente mobile noi. Pompierii au la dispoziţie două autospeciale pentru lucru la înălţime, dar acestea sunt învechite. Au peste 30 de ani de funcţionare!

Mai mult decât atât, în Timişoara se va construi o clădire înaltă de 155 de metri, iar pompierii, prevăzători, au vrut să fie siguri că vor putea ajunge la etajele superioare în caz de incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ