Cum arată acum Parcul Justiției, renovat cu bani europeni. FOTO

2086

Sute de lalele și narcise încântă privirea oricui trece zilele acestea prin Parcul Justiției. Unul dintre cele mai degradate parcuri din oraș se numără astfel printre cele mai căutate și fotografiate.

Miercuri, primarul Nicolae Robu a postat câteva poze cu noua înfățișare a parcului central pe pagina sa de socializare. Evident, a curs cu like-uri.

Lucrările de reabilitare a parcului au fost executate de SC Lovintim, în perioada august-decembrie 2015.

În Parcul Justiţiei s-au plantat peste 50 de arbori şi arbuşti, s-a realizat un sistem modern de irigare şi o staţie de pompare, s-a refăcut iluminatul public utilizând energie regenerabilă cu 23 de stâlpi fotovolatici. De asemenea, aleile pietonale au fost refăcute.

Parcul a fost dotat cu 38 de bănci şi 35 de coşuri de gunoi. Investiţia a costat 2 milioane de lei, din care 98% este suma nerambursabilă de la UE.

Aici au fost plantați diverşi arbori și flori, printre care se numără arţar, liliac de vară, hortensii, magnolii, lalele, narcise, ghiocei.

Denumit în trecut Parcul Consiliului Popular, cu o suprafaţă de 26.200 de metri pătrați, Parcul Justiţiei este situat pe bulevardul C.D. Loga şi face trecerea spre Parcul Rozelor. Între anii 1951 – 1956, în mijlocul parcului s-a ridicat monumentul în memoria deportaţilor în Bărăgan. În interiorul său urma să fie construit Palatul Justiţiei, de unde şi numele actual al parcului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ