Cum ar fi sa te lovești de un gard in drumul tau pentru o viata in siguranta? – expozitia Body&Boder la Timisoara

105

Asociația SOLIDART aduce la Timișoara expoziția Body&Border în perioada 16.03 – 04.04 în spațiul pentru solidaritate și acțiune, Basca, Splaiul Nicolae Titulescu nr. 5, Timișoara, cu intrare liberă.

Prin expoziția Body&Border, Codesign Research Studio (CoRS) din Stockholm pune la îndoială scopul și consecințele noilor frontiere europene.

Cu ajutorul instrumentelor și metodelor arhitecturale, diferite tipuri de granițe sunt analizate și deconstruite. Detalii, forme, dimensiuni, proporții, componente și compoziții sunt puse în relație cu corpul uman. Ca vizitator, esti confruntat cu desene la scară completă, expunându-ți propriul corp, dimensiunile și formele sale în raport cu arhitectura de frontieră.

Consecințele frontierei construite pentru corpul uman au fost documentate prin vizite in site, interviuri și rapoarte de la un medic din centrul de primire a refugiaților de la Miksaliste, Belgrad.

“Cum ar fi să te lovești de un gard în drumul tău pentru o viața în siguranță? Este întrebarea pe care încercam să o adresăm vizitatorilor legat de fenomenul migrației forțate. În Timișoara anul trecut au fost peste 3000 de cereri de azil. Cine sunt acești oameni ? De unde vin? Cum să ne raportăm la ei? Cum putem să îi ajutăm? Sunt întrebări la care cautăm răspunsuri” susține Victor Dragoș, președinte Solidart.

Vizitatorii expozitie vor experimenta câteva povești individuale capturate în timp și spațiu prin modele și hărți 3D. CoRS a creat o bază de date digitală 3D a arhitecturii de frontieră, descoperind o nouă imagine a politicii de fortificare și a economiei migrației în Europa.

Expozita BodyDeschiderea expoziției, are loc vineri 16.03.2018 la ora 18:00 la BASCA (Splaiul Nicolae Titulescu nr. 5, Timișoara – în curtea fostei fabrici de pălării Paltim). Aceasta va fi deschisa până miercuri 04.04.2018 program de vizitare al expoziției va fi: marți, miercuri, vineri și sâmbătă de la 18:00 la 20:00.

Asociatia Solidart este formata din actori, scriitori, designeri, asistenţi sociali şi lucrători de tineret, cu experienţă diversă atât artistică cât şi socială şi de management. Asociatia organizeaza Timisoara Refugee Art Festival – primul festival de arta cu si despre refugiati din Romania. SOLIDART organizează lunar seri multiculturale pentru migranții din Timișoara în încercarea de a construi poduri în comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ