Cum a înșelat o timișoreancă un italian cu sute de mii de euro

204

10 percheziții au avut loc marți dimineață. 6 suspecți au fost reținuți de procurorii  DIICOT și duși la audieri.  Potrivit oamenilor legii, suspecții sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosibit de grave şi uz de fals. Suspecții ar fi înșelat un om de afaceri italian, iar prejudiciul se ridică la peste 600.000 de euro.

”S-a reținut faptul că, la sfârșitul anului 2015, perioadă în care se afla pe teritoriul Italiei, una dintre suspecte, a cunoscut o persoană de sex masculin, cetățean italian, despre care a realizat că avea disponibilități financiare ridicate, acesta fiind interesat să investească, în scopul obținerii de profit. Ca atare, suspecta i-a prezentat oportunitatea de a face anumite investiții financiare în România, cei doi păstrând legătura și după întoarcerea suspectei în țară”, transmite DIICOT.

Conform oamenilor legii, suspecta fost cea care a păstrat legătura cu cetățeanul italian. Aceasta îi povestea victimei că are nevoie, urgent, de bani pentru a achita terenul aferent case în care locuiește și care aparține mamei sale.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că suspecții au premeditat cu minuțiozitate activitatea infracțională, inventând o serie de situații și fapte mincinoase, prezentate persoanei vătămate ca fiind reale, scop în care au conceput și folosit mai multe documente falsificate, menite să-i întărească convingerea persoanei vătămate referitor la realitatea demersurilor imobiliare pe care intenționau să i le propună, doar în scop de fraudare”, au declarat anchetatorii.

Potrivi oamenilor legii, liderii grupării au cooptat și alte suspecte. Acestea aveau rolul de a retrage din bancă banii virați de victimă.

„Pe parcursul desfășurării activității infracționale, suspecții au stabilit rolurile care le reveneau în cadrul grupului, astfel că, în perioada martie 2016 – decembrie 2017, sub o identitate fictivă, suspecta în cauză a demarat discuțiile cu persoana vătămată, inducând-o în eroare, prin prezentarea mai multor situații nereale, care au determinat-o pe aceasta să vireze pe numele membrilor grupării suma totală de 608.655 euro”, spun anchetatorii.

Suspecții au fost duși la sediul DIICOT pentru audieri.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ