Cum a încercat ASF să scape de consilieri de lux cu salarii de 16.000 de lei lunar

175

Consilierii de lux ai șefilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară au fost transformați în „experți în management” în urma reorganizării insituției, motiv pentru care li s-au redus salariile nete de la 16.300 la „doar” 13.500 lei.

Newsweek România a încercat să afle numele tuturor celor 26 de consilieri de lux angajați la cabinetele membrilor Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară, după ce economica.net a dezvăluit la începutul anului că printre aceștia se află și Larisa Nădrag, iubita cu 13 ani mai tânără a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, unul dintre baronii PSD. Ea îl consiliază pe vicepreședintele ASF, Gabriel Grădinescu, cel care conduce piața de supraveghere a pieții bursiere. Vicepreședintele Grădinescu, un fost șef de bancă în Focșani, a fost promovat pe funcție pe filiera PSD, cu sprijinul oferit de Marian Oprișan.

Dar Autoritatea de Supraveghere Financiară nu vrea să facă publice numele acestora pentru că ar încălca Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR). „Având în vedere cele menționate, nu vă putem furniza numele angajaților din aparatul de lucru de la nivelul membrilor executivi ai Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară”, a transmis Biroul de Presă al ASF la solicitarea Newsweek România.

Întreaga poveste, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ