Cum a folosit „tăticul călăreţ“ ajutorul a mii de români. Tânărul are dosar penal

589

Tânărul de 22 de ani care a impresionat o ţară întreagă după ce a mers la o maternitate din Iaşi călare pe un cal a dispărut de acasă.

Sergiu Ciobotariu, tatăl a doi copii, a fost ajutat de mii de români cu bani, la începutul acestui an, după ce pe reţelele sociale şi în media a apărut povestea sa impresionantă. Tănărul, care pe atunci nu avea o casă a sa, i-a sensibilizat de donatori pentru că, în plină stare de urgenţă, a ignorat interdicţiile stabilite de autorităţi pentru a-i duce mâncare soţiei sale, care născuse la Maternitatea „Cuza Vodă” din oraş.

În doar câteva săptămâni, în contul tânărului Sergiu Ciobotau s-au strâns peste 42.000 de euro, anunţa, pe 9 aprilie, Cătălin Moroşanu. În jur de 37.000 de euro din acei bani au fost folosiţi pentru cumpărarea unei case lui Sergiu şi familiei sale. „Şi pentru că în cont au mai rămas strânşi de voi 5.600 de euro (27.900 de lei), aceşti bani vor rămâne la dispoziţia lui Sergiu pentru a-l ajuta în startul unei noi vieţi. În aceste vremuri grele, am fost impresionat de oamenii simpli care s-au implicat pentru a-l ajuta pe Sergiu. Din puţinul lor, au arătat că românii sunt oameni puri şi împreună putem reuşi tot ceea ce ne propunem. Mă înclin în faţa voastră, oameni buni, Sergiu vă mulţumeşte din suflet!“, anunţa Cătălin Moroşanu.

După încheierea campaniei umanitare, Sergiu a ieşit din atenţia media. Din banii rămaşi, el şi-a cumpărat o maşină, pe care a folosit-o chiar dacă nu are permis de conducere. Pe 13 mai, la o lună după ce a primit casa, Sergiu a fost oprit de poliţiştii din Iaşi la volanul unui Volkswagen Golf. „În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt“, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ