Cum a demonstrat un fost şef al Fiscului că a făcut sute de mii de lei din pălinca ţinută în beciul casei

191

Un fost şef al Fiscului, trimis în judecată pentru fals în declaraţia de avere a fost achitat după ce a demonstrat în instanţă că a vândut pălincă, prune, mere şi fân în valoare de 218.000 de lei.

Prădat în 2013 de hoţi, care i-au furat din casă un seif cu 500.000 de euro, fostul şef al Fiscului din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, Petru Lupşac, a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate.

În urma unui proces care a durat mai mulţi ani, Comisia de Control a Averilor a anulat mare parte din raportul ANI, arătând că cea mai mare parte din averea lui Lupşac este justificată, dispunându-se confiscarea unei sume de 208.564 lei, reprezentând valoarea depunerilor efectuate de terţe persoane în conturile familiei Lupşac. În urma procesului, Agenţia Naţională de Integritate a fost obligată să îi achite lui Lupşac 25.000 de lei cheltuieli de judecată. Procesul nu este finalizat, fiind pe rolul Curţii Supreme, unde se judecă recursul.

În urma scandalului izbucnit după ce i-a fost furat seiful cu 500.000 de euro, Lupşac s-a ales, însă, şi cu un dosar penal pentru falsuri comise în declaraţia de avere. Astfel, în 2018 Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş l-a trimis în judecată pe fostul şef al Fiscului din Oţelu Roşu, acuzându-l că în declaraţiile de avere din 2012 şi 2013 a completat date necorespunzătoare adevărului.

Astfel, în declaraţia de avere din 2012, Lupşac a declarat că a încasat împreună cu soţia suma de 218.000 lei din vânzarea de prune, mere şi fân. Procurorul a considerat că „nu există nici un document justificativ care să ateste obţinerea şi cuantumul acestor venituri, nu au fost depuse nici documente şi nu au fost indicate de către inculpat alte probe care să ateste vânzarea produselor şi nici documente care să ateste cheltuielile efectuate pentru obţinerea acestora”.

Povestea completă o găsiți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ