15.7 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

Culinaria Banatica – încă trei incursiuni în istoria gustului, până la final de octombrie, în Timișoara

Până la final de octombrie, Culinaria Banatica va derula o nouă o nouă serie de evenimente, de la dejunuri și cine până la prânzuri delicioase, fiecare eveniment este conceput pentru a oferi o experiență autentică a gusturilor și culturii culinare din Banat.

Prânzurile Culinaria Banatica – Povești despre cărnuri albe, 20 octombrie

Vineri, 20 octombrie, între orele 13:00 și 15:00 la Grătarul cu Ștaif, Culinaria Banatica dezvăluie poveștile cărnurilor albe din bucătăria locală, oferind o perspectivă asupra istoriei, evoluției și influențelor culturale care le-au modelat gustul. Conversațiile prietenoase completează acest prânz, iar ingredientele proaspete adunate de la piețele locale dau savoare experienței culinare.

Dejunurile Culinaria Banatica – Poveștile dimineților bănățene, 29 octombrie

Duminică, 29 octombrie, de la ora 10:00, la Restaurantul Nora, oamenii sunt invitați să asculte povești interesante despre diminețile de toamnă din pusta bănățeană și să deguste celebrele mezeluri din Banat alături de ouăle gătite proaspăt într-o varietate de feluri.

Cinele Culinaria Banatica (3) – O călătorie în istoria gătitului, 31 octombrie

A treia ediție a Cinelor Culinaria Banatica vine de data aceasta, marți, 31 octombrie, de la ora 19:00, cu o incursiune în istoria gustului la unul dintre locurile celebre din Timișoara. Se vor explora povestea și secretele care au transformat Restaurantul Nora într-un loc iubit de timișoreni.
Evenimentele organizate în cadrul proiectului Culinaria Banatica sunt o oportunitate unică de a explora și a savura gastronomia autentică a regiunii Banatului.
Proiectul cultural Culinaria Banatica se adresează unui public divers cu o pasiune comună pentru preparatele culinare, cu un interes deosebit pentru cultura locală și istoria gastronomică și o sete de cunoaștere care cuprinde domenii culturale și istorice mai largi. Inițiativa este destinată atât locuitorilor din întreaga regiune a Banatului și din zonele învecinate, precum și persoane cu interese culturale și gastronomice din întreaga țară și din întreaga lume.


Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” si este finanțat de Centrul De Proiecte prin programul GROW, cu fonduri de la Ministerul Culturii.

Alte subiecte :

Citește și :