Cui se mai adresează instituţiile internaţionale?

72

Instituţiile şi organismele internaţionale par să-şi piardă tot mai mult credibilitatea.

După ce ONU are o autoritate din ce în ce mai scăzută, inclusiv la nivelul Consiliului de Securitate, după ce Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, sau după ce Donald Trump a promis, în campania electorală, că va scoate Statele Unite din Acordul Climatic de la Paris, iată că si Curtea Penală Internaţională primeşte o lovitură, chiar dublă. La doar o zi după ce Vladimir Putin a aprobat retragerea Rusiei din cadrul Curţii Penale Internaţionale, preşedintele filipinez Rodrigo Duerte a declarat că are în vedere retragerea statului Filipine din cadrul Curţii Penale Internaţionale, din cauza criticilor aduse măsurilor extreme întreprinse de acesta pentru combatarea criminalităţii.

Rusia a semnat tratatul de aderare la Curtea Penală Internaţională, însă nu a ratificat niciodată acordul pentru a putea deveni membru al acesteia. Decizia are loc în urma hotărârii judecătoreşti a Curţii Penale Internaţionale care condamnă anexarea Crimeei la teritoriul rus. La începutul acestui an, Curtea Penală Internaţională a aprobat o investigaţie în privinţa conflictului din anul 2008 dintre Rusia şi Georgia.

Alte state precum SUA, China sau Israel nu s-au alăturat nici ele instanţei de justiţie internaţională, care judecă persoane care au comis genociduri, crime de război şi crime contra umanităţii.

1 COMENTARIU

  1. ONU a devenit o dictatura a celor bogati sau a celor multi , pentru ca unii se pare ca au bani sa ” cumpere ” voturi ( prin imprumuturi …etc oferite unor guverne ale unor tari in curs de dezvoltare , sau prin faptul ca unele tari fac parte din aliante politico – militare , etc… ) iar cei multi sunt cei care apartin unei anumite religii sau care au aceleasi interese in unele zone ale lumii ….. si INDIFERENT CARE AR FI ADEVARUL SAU INDIFERENT CARE AR FI REALITATEA PE TEREN , votul este absolut arbitar , iar deciziile sunt de multe ori aberante sau nu spun mai nimic … fiind luate prin consens ! De asemena dreptul de veto este folosit de unele tari ca sa blocheze decizii ale CONSILIULUI DE SECURITATE care nu le convin . De exemplu se pot invada teritorii starine , pot avea loc agresiuni asupra unor state independente dar NU POT FI DATE DECIZII DE CONDAMNARE A AGRESORILOR pentru simplul fapt ca ” agresorul ” membru in Consiliu , SE OPUNE uzand de dreptul de VETO . Asa ca ONU a devenit o pierdere de timp si de bani , pentru ca se cheltuie miliarde de dolari pentru ca unii sa stea pe acolo ca sa discute , te miri ce … SA SE PLIMBE IN MASINI SCUMPE , ETC….iar deciziile luate ori nu se pot aplica , ori sunt aberante , ori nu sunt deloc … AR FI BINE CA O.N.U. SA SE LIMITEZE LA ACTIUNI UMANITARE , LA ERADICAREA SARACIEI PE GLOB , LA ERADICAREA FOAMETEI , LA ERADICAREA BOLILOR , ETC….

LĂSAȚI UN MESAJ