Cu trei puncte din inima Moldovei!

76

SCM Politehnica a obținut a 14-a victorie stagională la Focșani și a urcat pe locul trei al clasamentului. Handbaliștii timișoreni au câștigat foarte clar deplasarea din inima Moldovei, scor 30-25.

Studenții violeți au făcut un meci aproape perfect în etapa a 22-a, la Focșani, unde au obținut un succes important pentru ecuația la podium. Poli s-a impus cu 30-25 (16-11) pe terenul celei de-a noua clasate în Liga Națională și a revenit provizoriu pe locul al treilea.

Chiar și fără căpitanul Cristian Fenici, mecanismul bănățenilor a mers ca uns pe terenul unei echipe incomode ce în tur s-a dat greu bătută la Timișoara. Adam Savic a fost imparabil în poartă închizând pentru minute bune buturile oaspeților, defensiva a fost la înălțime, iar atacul a părut a avea soluția optimă de fiecare dată.

Cele două echipe au mers cap la cap până în finalul primei reprize, când paradele lui Savic au desprins-o pe Poli. O perioadă de 12 minute în care Focșaniul nu a înscris și ecartul alb-violeților s-a dus la 7-8 goluri. Ulterior Timișoara a condus cu 11 goluri și problema învingătoarei era rezolvată. Relaxarea din final a mai strâns scorul până la cinci lungimi.

Politehnica: Vuk Milosevic 7 goluri, Krsto Milosevic 5 goluri, Marjanovic 4 goluri, Lasica 4 goluri, Cîmpan 4 goluri, Orbovic 3 goluri, Șania 2 goluri, Hrimiuc 1 gol, Santeiu 1 gol.

Cu 44 de puncte, Poli urcă pe poziția a treia în așteptarea celorlalte jocuri ale rundei. Iar duminică, o așteaptă pe Potaissa Turda.

 

LĂSAȚI UN MESAJ